Bij Mitsubishi Elevator Europe hebben wij een eigen technische liftopleiding. Daar leiden we mensen op tot liftmonteur voor liftonderhoud, liftrenovatie en nieuwbouw. In dit blog vertellen we meer over onze liftopleiding.
Recycling en hergebruik staal door nieuwe conserveringsmethodieken
Binnen ons bedrijf speelt circulariteit een belangrijke rol. Niet alleen als strategische pijler voor de toekomst, maar ook in ons huidige productportfolio. Een van de voorbeelden hierin zijn onze M-Use® liften; Naast hun energiezuinige prestaties worden de materialen uit deze liften zoveel mogelijk hergebruikt of gerecycled. Dit is iets wat we op individueel installatieniveau vastleggen in een Madaster materialenpaspoort.
Samenwerking HAN
De afdelingen Engineering en R&D werken nauw samen om onze liften- en individuele liftcomponenten nog beter geschikt te maken voor hergebruik. Slimmer ontwerpen, (de)montage methoden, alsmede de juiste materiaalkeuzes en materiaalbehandelingen spelen hierin een belangrijke rol om tot nog duurzamere en toekomstbestendigere producten te komen.
Naast werken aan de toekomst van ons product, werken we hierin ook graag met het talent van de toekomst (en in potentie onze toekomstige collega’s). Zodoende zijn we nauw betrokken bij opleidingsinstituten uit de regio, waaronder het ROC A12 en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).
Momenteel werken er binnen ons bedrijf verschillende collega’s die na een plezierige stageperiode bij ons in dienst zijn getreden. Het enthousiasme en de vernieuwende ideeën van deze nieuwe collega’s zijn een ware aanwinst voor ons bedrijf. Tegelijkertijd dragen wij met het bieden van stageplaatsen ook bij aan de volgende generatie op de arbeidsmarkt.
Studentenopdracht Staalconservering
Nick Riksen en Thijs Vredenberg volgen de minor Circulaire Economie aan de HAN. In opdracht van ons bedrijf hebben zij de beste methode voor staalconservering onderzocht. Daarbij hebben zij zich gericht op 2 kernzaken:
- Een optimale CO2 footprint
- Een verlengde producthoudbaarheid
Bij een verlengde producthoudbaarheid hebben zij tevens rekening gehouden met het feit dat het staal op een duurzame manier hergebruikt moet kunnen worden voor een volgende levenscyclus.
Nick en Thijs zijn het gesprek aangegaan met de experts in staalconserveringstechnieken. Daarnaast hebben zij achterhaald wat praktische business cases zijn voor geconserveerd staal op basis van het 9-R model. Het 9-R model is een ‘tool’ voor bedrijven om aan de slag te gaan met circulaire economie. Door middel van het 9-R model is realisatie van hoogwaardig hergebruik mogelijk. De uitkomst van de studie van Nick en Thijs is samengevat in een transitierapport, waarin concreet 4 conserveringstechnieken zijn uitgewogen.
Door het enthousiasme en de motivatie van Nick en Thijs is het hen gelukt om tot een mooie aanbeveling te komen. Dit is te meer een prestatie gezien zij de opdracht in slechts 2 maanden tijd hebben volbracht!
Vervolg op de studentenopdracht
De afdeling R&D gaat in samenwerking met de afdeling Engineering de voorgestelde business cases verder uitdiepen. Gesprekken zijn gestart met experts in duurzame coatings en onze staal leveranciers. Resultaten worden direct toegepast in lopende ontwikkelingstrajecten. Zo voegen we de daad bij het woord en komen we tot een steeds duurzamer product, in samenwerking met de toekomstige generatie!